Фирма ЕТ ”АЯКС” Димитър Тонев е регистрирана през 1997г.

     Основните направления в дейността на фирмата са:

          -Строително  - монтажни, ремонтни и довършителни работи в промишленото, жилищното и гражданско строителство

          -Проектиране, изработка и монтаж на мебели по индивидуален проект

     С отлично формирания си екип от служители фирмата бързо се налага на пазара със своето перфектно изпълнение на всички архитектурни решения. През 1998г. и 1999г. е поканена да участва в изграждането щанда на фирма „KNAUF” на Международен Пловдивски Панаир с участието на представители от Австрия.

     Всички обекти не биха били възможни без активно сътрудничество с архитектите, които се довериха на фирмата, а именно арх.П.Костадинов, арх.П.Бакалова, арх.Матеев, арх. Богданов ,  арх.Е.Жечев, арх.М.Василева и др.

На 07.12.2001г. KNAUF България раздава първите си сертификати настроително – монтажните фирми, една от които е и ЕТ ”АЯКС”.          

     Успоредно с работата с гипскартон и гипсфазер фирмата се специализира и в работата с облицовки от PVC профили, които се налагат изключително бързо на пазара особено след влизането на България в Европейския съюз. Направени са множество бензиностанции и цехове за хранителни и нехранителни дейности.

     Не на последно място се развива проектирането, доставката и монтажа на мебели от ПДЧ. Фирмата изпълнява поръчките качествено и в срок, което я налага като предпочитан партньор.

     През 2007г. фирмата е преименувана на „АЯКС ДТ” ЕООД.